VCA Cursus

 

Graag verzorgen wij voor u de VCA-opleiding en het examen. B-VCA (Basisveiligheid) is bedoeld voor alle werknemers die op de werkvloer actief zijn en kennis dienen te hebben van verantwoord en veilig werken. VOL-VCA (Voor Operationeel Leidinggevenden) is bedoeld voor leidinggevenden en toezichthouders. Om dit diploma te behalen hoeft de opleiding Basisveiligheid-VCA niet eerst doorlopen te worden.

 

Inhoud van de opleiding

 

Voorafgaand aan de cursus ontvangt u een cursusboek om u enigszins voor te bereiden. Tevens vragen we u de oefenvragen te maken. Tijdens de les wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden de lesstof uitgelegd en is er voldoende gelegenheid aan de hand van praktische voorbeelden. Tijdens de les behandelen we een aantal proefvragen, zodat u bekend bent met de vraagstelling tijdens het VCA-examen. Heeft u zelf vragen, dan is er voldoende tijd deze ook te beantwoorden. Tijdens de cursus worden alle binnen VCA verplicht gestelde onderwerpen behandeld en leert u o.a. over:

  • risico's op de werkvloer
  • preventie en persoonlijke bescherming
  • wat te doen bij ongevallen
  • veiligheids- en gezondheidswetgeving
  • werken met gereedschappen, machines en elektriciteit
  • besloten ruimten en werkvergunningen
  • werken op hoogte
  • gevaarlijke stoffen

Lesmateriaal

 

Het lesmateriaal dat wij gebruiken is afkomstig van PBNA of NIBHV en voldoet daarmee aan de meest recente exameneisen. In het lesboek is eveneens een proefexamen opgenomen.

 

Examen

 

Wanneer u het examen Basisveiligheid-VCA doet, dan krijgt u 60 minuten de tijd om 65% vragen te beantwoorden. Hiervan dient u er ten minste 28 goed te hebben. Doet u VOL-VCA examen, dan krijgt u 75 minuten de tijd voor 70 vragen. Hiervan dient u er minimaal 65% goed te hebben. Het diploma dat u behaald is vervolgens 10 jaar geldig. Zowel de cursus als het examen worden gelijktijdig gehouden voor de kandidaten Basisveiligheid-VCA en VOL-VCA.

 

Planning

 

Ma. 9 september 2024 van 8.00 - 17.15 uur VCA Basis / VCA VOL met aansluitend examen
Do. 10 oktober 2024 van 8.00 - 17.15 uur VCA Basis / VCA VOL met aansluitend examen
Di. 12 november 2024 van 8.00 - 17.15 uur VCA Basis / VCA VOL met aansluitend examen
Do. 12 december 2024 van 8.00 - 17.15 uur VCA Basis / VCA VOL met aansluitend examen

 

Locatie

 

Hoge Geest 43, Naaldwijk

 

Vanaf 5 personen is het ook mogelijk de cursus en het examen bij u op locatie te verzorgen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

 

Kosten

 

€ 285,00 per persoon voor VCA Basis,  inclusief lesmateriaal, koffie / thee en examen. Het vermelde bedrag is exclusief 21% BTW.

€ 305,00 per persoon voor VCA VOL,  inclusief lesmateriaal, koffie / thee en examen. Het vermelde bedrag is exclusief 21% BTW.

 

U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier, per e-mail of telefonisch 0174 24 70 79.