Spuitlicentie


Spuitlicentieverlenging

Bent u eigenaar van een vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming (spuitlicentie), dan dient u een aantal bijeenkomsten te volgen om de licentie te verlengen. Voor Uitvoeren en Bedrijfsvoeren gewasbescherming dient u binnen 5 jaar, 4 bijeenkomsten te volgen.

 

In de tabel rechts ziet u welke verplichting voor u geldt. Afhankelijk van welke licentie u bezit, kunt u een keuze maken uit onderstaande modules. 

 

Module - Gewasbescherming nu en in de toekomst (VT)

Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is in de afgelopen 20 jaar enorm veranderd. Ook in de toekomst zal er nog veel veranderen. Bent u momenteel helemaal up-to-date? Samen met u bespreken we de recente ontwikkelingen en toekomstige veranderingen. Aan welke eisen heeft u te voldoen en houdt u daarbij rekening met 'mens, milieu en maatschappij'?

Module - Veiligheid tijdens gewasbescherming (VT)

Hoe wordt u blootgesteld? Wat is hiervan het effect? Hoe kunt u zich beschermen? Tijdens deze bijeenkomst krijgt u antwoorden op deze vragen. U krijgt uitleg van een veiligheidskundige over blootstelling en waar persoonlijke beschermingsmiddelen aan moeten voldoen. Ook mag u zelf aan de slag met etiketten en veiligheidsinformatiebladen. Het doel is dat u zelf kunt beoordelen of u op verantwoorde wijze werkt. 

Module - Plantenziekten in de glastuinbouw (T)

Wanneer we het over gewasbescherming hebben, dan gaat het vaak over insectenbestrijding. Wat u misschien niet weet is dat er op jaarbasis 30 keer meer werkzame stof wordt gebruikt voor de bestrijding van plantenziekten. Dit betekent dat plantenziekten een grote invloed hebben op uw teelt en op het milieu. Tijdens deze bijeenkomst willen we u kennis laten maken met de ziektedriehoek (pathogeen - waardplant - omgeving). Het doel is dat u op interactieve wijze meer leert over de wijze van herkennen, voorkomen en bestrijden van plantenziekten.

Module - Geïntegreerde teelt (T)

Door een gewasbeschermingspecialist wordt een bijeenkomst verzorgd, met als centraal onderwerp ‘actualiteiten op het gebied van geïntegreerde gewasbescherming’. Er wordt vanuit integrated pest management (IPM) gesproken over één of meerdere strategieën die kunnen leiden tot beheersing van de plaag. Een strategie kan bestaan uit een combinatie van elementen, zoals waarneming (scouten), preventieve maatregelen, inzet van natuurlijke vijanden en/of inzet van biologische en/of chemische middelen. De strategie wordt besproken, waarbij interactie wordt gezocht.

Module - Spuittechniek (VT)

Door een technisch adviseur uit de praktijk wordt ingegaan over het gebruiken, onderhouden en keuren van spuitapparatuur. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de apparatuur die u in uw bezit heeft. Hoe haalt hiermee het beste resultaat? Welk onderhoud vraagt de apparatuur en is de SKL keuring voor u verplicht. Met betrekking tot de techniek wordt eveneens gesproken over hoe druppels worden gevormd, hoe gedragen druppels zich na het verlaten van de spuitdop en wat doen ze op het gewas. Op basis van deze informatie in combinatie met het gewas, de plaag of ziekte bepaalt hoe u het beste resultaat haalt tijdens een bespuiting.

Module - Adviseren volgens hedendaagse eisen

Tijdens deze bijeenkomst worden actualiteiten op het gebied van wetgeving en certificatieschema's besproken, alsmede de maatschappelijke ontwikkelingen. In groepsvorm worden twee casussen (sierteelt en groenteteelt) uitgewerkt en besproken. Hierbij komen adviseren en rapporteren aan de orde. Daarbij wordt ingegaan op de wijze van communiceren. De bijeenkomst wordt bij voorkeur georganiseerd voor bedrijven, waarbij collega's samenwerken en onderling feedback (kunnen) geven. Indien u aangeeft interesse te hebben, dan nemen wij contact met u op.

Data en aanmelden

Onderstaand ziet u de cursusplanning. Hier kunt u zich aanmelden en aangeven welke bijeenkomst(en) u wilt volgen. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Circa 10 dagen voor de bijeenkomst ontvangt u een officiële uitnodiging.

 

Kosten

€ 85,00 excl. BTW per module voor de verlengingsbijeenkomst.

€ 96,50 excl. BTW module Adviseren volgens hedendaagse eisen.

Dit is inclusief koffie, thee en lesmateriaal. Na het volgen van de bijeenkomsten melden we de bijeenkomst af bij Bureau Erkenningen.

 

Locatie

AC Opleidingen in Naaldwijk

Vanaf 6 personen is het ook mogelijk de herhalingsbijeenkomst bij u op locatie te verzorgen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Cursusplanning Spuitlicentieverlenging

van 14.00 tot 16.30 uur

 

Hier kunt u zich direct aanmelden:

Bij aanmelding gaat u akkoord met de annuleringsvoorwaarden!
Bij annulering worden de volgende kosten in rekening gebracht:
- tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding dient u 50% van het totaal bedrag te voldoen.
- binnen twee weken voor aanvang van de opleiding dient u 100% van het totaal bedrag te voldoen.

Vragen

Heeft u vragen, dan vernemen we het graag via het contactformulier of  0174 24 70 79.